Fakty o niedźwiedziowatych

Niedźwiedź polarny (Ursus Maritimus) - jest największym lądowym ssakiem drapieżnym. Przed chłodem Arktyki chroni go grube futro i warstwa tłuszczu. Żywi się wyłącznie mięsem, najczęściej fokami obrączkowanymi. Żeby przeżyć dorośły niedźwiedź musi zjeść fokę średnio co 6 dni. Inuici łapią foki w podpatrzony od nich sposób, a robią tak już od 4 tysięcy lat.



Dodaj komentarz






Dodaj

© 2013-2018 PRV.pl
Strona została stworzona kreatorem stron w serwisie PRV.pl