Fakty o niedźwiedziowatych

Niedźwiedź czarny, baribal, niedźwiedź amerykański (Ursus Americanus) to drapieżny ssak z rodziny niedźwiedziowatych . Najbardziej rozpowszechniony na terenach górzystych i leśnych. Niedźwiedź amerykański jest aktywny głównie nocą i prowadzi samotniczy tryb życia.



Dodaj komentarz






Dodaj

© 2013-2018 PRV.pl
Strona została stworzona kreatorem stron w serwisie PRV.pl